Bijzondere schuurwoning in het Voorns Duin

Opdrachtgever:  Particulier
Jaar:  2017
Locatie:  Oostvoorne
Discipline:  Architectuur
Typologie:  woonhuis, villa

Bijzondere schuurwoning in het Voorns Duin

Oostvoorne - Voor deze bijzondere schuurwoning is de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. In een open duinplaats, te midden van het lommerrijke duingebied van het Voorns Duin, valt deze woning precies op zijn plaats. 

 

Voor de architectonische kwaliteit van het inbreidingsplan werd gezocht naar vernieuwende architectuur vertaald in eenvoudige volumes en zorg voor de aansluitdetails. Vanwege het landelijke karakter in het duinlandschap, is er een passende terughoudendheid in materiaal- en kleurgebruik. Hierbij is de architectuur doorgetrokken in het bijbehorende paardenverblijf. 

Het woonhuis ademt aan de entreezijde van het erf de landelijke architectuur die op deze plek geambieerd werd. Aan de noordzijde heeft de woning een prachtig uitzicht over het duingebied. Daarbij bieden de grote glazen puien aan deze zijde rondom zicht op de mooie landelijke omgeving.

  

 

 

 

 

 

/