Een nieuw veerhuis voor Brielle

Opdrachtgever:  Gemeente Brielle
Jaar:  2018
Locatie:  Brielle
Discipline:  Architectuur

Een nieuw veerhuis voor Brielle

Verstopt op een van de mooiste uitkijkpunten van Brielle staat een standbeeld van Jan Pieterszoon Coppelstock, de veerman die op 1 april 1572 zo’n belangrijke rol speelde bij de komst van de Watergeuzen. Op een vergeten hoekje, naast een bootverhuur, staat hij nog altijd met zijn hand boven de ogen richting zee te turen.

 

Dit historische punt, de vergeten parel van Brielle, zou een mooie aanlegplek zijn voor de nieuwe veerdienst tussen het centrum van Brielle en de Krabbeplaat. Zo kan de veerdienst onderdeel worden van de goed gebruikte fiets- en wandelroutes in de regio, en kan het campingbezoekers en dagjesmensen per boot tot in het hart van Brielle brengen. Voor bewoners is de pont een mooi uitstapje naar ‘buiten’.

 

Via een toegankelijke hellingbaan bereiken mensen een modern wachtershuisje dat een knipoog is naar het tegenoverliggende historische wachtershuis. Heden en verleden komen hier samen.

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45