Verbouwing woonhuis

Opdrachtgever:  Particulier
Jaar:  2018
Locatie:  Oostvoorne
Discipline:  Architectuur
Typologie:  woningbouw

Verbouwing woonhuis

TWEEDE JEUGD VOOR JAREN '70 WoNING

Een charmante polderwoning aan de rand van Oostvoorne, vormde de basis voor een uitgebreide facelift. De simpele architectuur werd gekenmerkt door een eenvoudige hoofdvorm en concequent doorgetrokken metselwerk in het interieur. 

 

HERINTERPRETATIE

Na uitgebreide studies is er voor gekozen om de woning te voorzien van een uitbreiding aan de achterzijde. Deze winst in gebruiksruimte zorgde voor een verrassende levensloop-bestendige woning. Middels een aantal principieele ingrepen wordt het woonhuis omgetoverd tot een luxe villa. Met deze uitbreiding wordt het woonhuis bijna twee keer zo groot en zal rondom een geheel nieuwe eigentijdse uitstraling krijgen. Door de buitengevel te voorzien van nieuwe isolatie met stucwerk, wordt de bestaande gevel zowel technisch (verhoogde isolatiewaarde) als qua uitstraling gemoderniseerd.

 

 

 

De nieuwbouw omvat naast een nieuwe woonruimte, waaronder een woon- en zitkamer, ook een slaapkamer op begane grond niveau aan de tuinzijde. Ook wordt het reeds bestaande woonhuis heringedeeld. Met nieuwe sparingen, doorlopen en dubbele deuren wordt een enfilade aangelegd, waardoor er zeer heldere opzet van de woningplattegrond ontstaat.

Midden in de woning is een vide gecreëerd met grote dakramen in het bestaande dakvlak. Hierdoor valt er diep in de woning daglicht binnen.

 

 

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45