JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

De eerste toiletgebouwen in het recreatiegebied op Voorne-Putten zijn geplaatst

Opdrachtgever

Recreatieschap Voorne-Putten

Jaar

2019

Aannemer

Aannemer: AK Barendregt BV
Constructeur: Adviesbureau Sterk 

In samenwerking met AK Barendregt BV heeft HDK Architecten getekend voor het ontwerp van vier toiletgebouwen voor het Recreatieschap Voorne-Putten. De nieuwe toiletgebouwen komen in de plaats van voormalige toiletvoorzieningen in de verschillende recreatiegebieden die Voorne-Putten heeft. Door deze nieuwe voorzieningen aan te leggen, bestaande voorzieningen te optimaliseren en door aanpassingen in het beheer door te voeren geeft dit een kwaliteitsimpuls aan de recreatiegebieden.

Op diverse plaatsen langs het Brielse Meer, de Bernisse en het Oostvoornse Meer staan verouderde toiletvoorzieningen uit de jaren '70.  Deze veelal lommerrijke posities van de toiletgebouwen midden in de natuur vragen om een ontwerp welke zich schikt naar de locatie. Het ontwerp kenmerkt zich door een oplopend maaiveld met een eenvoudig 'opgetild' mossedum-dak. 

Door de moduulmaat van de toiletvoorziening te vergroten, ontstaan er mogelijkheiden om bijv. een mindervalidetoilet of kleedruimte toe te voegen. De constructie is van prefab beton. Aan de buitenzijde worden de toiltegebouwen bekleed met geperforeerd Corten-staal. Per locatie is er een uniek patroon ontworpen voor de toegepaste perforatie waardoor elk toiletgebouw toch zijn eigen unieke karakter krijgt.