JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

24 juni 2021

Een bed & breakfast in de oude Machinistenschool te Hellevoetsluis

Jaar

2021

Locatie

Hellevoetsluis

Discipline

Interieur

Typologie

Hotel

Het monumentale pand De Oude Veste, de voormalige machinistenschool, wordt komende periode gedeeltelijk verbouwd tot een ‘Bed & Breakfast’. Met deze ‘Bed & Breakfast’ zal het pand weer volledig in gebruik worden genomen. Het ontwerp van HDK architecten beslaat zowel de begane grond als de boven gelegen zolder verdieping.

De voordeur van het originele pand zal de toegang vormen tot de entreehal. Vanuit deze entreehal kunnen zowel de kamers op de begane grond als de suites op de verdieping bereikt worden.

Op de begane grond komen 7 kamers van verschillende afmetingen. Van deze 7 kamers liggen 5 kamers aan de zuidgevel van het pand. Om de kamers van daglicht te voorzien worden de oude, ooit dichtgemetselde, bovenvensters weer in ere hersteld. De stalen kozijnen passen bij de reeds aanwezige kozijnen in de andere buitengevels.

De twee overige kamers liggen aan de westzijde van het pand. Vanuit deze twee kamers is er een schitterend uitzicht over de historische haven. Om de ‘Bed & Breakfast’ onlosmakelijk te verbinden met de historie van het gebouw als machinisten opleidingsschool krijgen de kamers geen nummers maar worden zij vernoemd naar personen die hier ooit hun opleiding hebben voltooid. Deze verwijzingen komen op de wanden bij de kamers.

In het hart van de plattegrond komt er comfortabele zitruimte. Op de wand een historische kaart van Hellevoetsluis om de gasten te herinneren aan de geschiedenis van deze oude vesting. Via een mooie glazen deur aan de kant van de haven kan men naar het grote terras boven het water om te genieten van een hapje en een drankje.