JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

2 maart 2020

Een eerste paal voor het goudatelier Ed Nobel in Spijkenisse

Opdrachtgever

Atelier Ed Nobel

Jaar

2020

Oppervlakte

600 m2

Locatie

Spijkenisse

Discipline

Architectuur

Spijkenisse - Donderdag 27 februari is door Valery, Vianne en Nick Nobel, tezamen met wethouder Igor Bal, de heipaal geslagen voor de nieuwbouw van het nieuwe juwelenatielier van Ed Nobel. In totaal worden er 32 heipalen geslagen tot circa 19 meter diepte.

Het atelier staat op een markante locatie in het centrum van Spijkenisse en wordt omringd door de historische kerk, de Boekenberg en de omliggende nieuwe woningbouw.

De archetypische uitwerking zoekt toenadering tot de architectuur van het centrumplan, maar ook tot de schaal van de woningbouw van de woonwijk achter het zogenaamde ‘Pleintje Versteeg’.

De schuin over elkaar geplaatste volumes presenteren zich naar diverse zijden van het Vredehofplein-Marrewijklaan en is direct zichtbaar in de lijn van de Voorstraat. De hoekverdraaiing van beide volumes wordt hierbij enerzijds bepaald door de omliggende wegenstructuur en anderzijds door de wandelroute vanaf de Voorstraat. Onder het spectaculaire overstek is de entree van het atelier gelegen. Binnen is er sprake van een samenspel van volumes in verschillende hoogtes, waarbij een loopbrug de klantontvangstruimte bereikbaar maakt.