JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

19 maart 2021

Een nieuw woonhuis aan het Slingerbos in Brouwershaven

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2021

Aannemer

Aannemer: Van Weenen Bouwbedrijf

Locatie

Brouwershaven

Discipline

Architectuur

Typologie

Woonhuis

Brouwershaven - Op een zeer unieke locatie heeft HDK Architecten een nieuwe woning ontworpen. Op het uiteinde van een historisch bastion heeft de woning veel ruimte om zich heen. De openheid van de situatie en het zicht op de omgeving waren speerpunten bij het ontwerpen. Aan de noordelijke zijde grenst de woning aan een openbaar wandelpad en aan de zuidzijde ligt de private tuin. De tuin wordt begrensd door de contour van het oude bastion en de daarbij behorende vestinggracht.
 
De woning zelf is eenvoudig van opzet, een woonlaag op de begane grond met daarboven slapen onder de kap. Deze kap vorm is aan één zijde verlengd, ondersteund door een houten spant in het zicht, en vormt hiermee een fraai overstek. De afwerking is traditioneel; een combinatie van zwarte vlotdelen, naturel houten latten en een pannendak.
 
Deze week is de omgevingsvergunning verleend en kan er gestart worden met de bouw.