JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

4 maart 2019

Nieuwbouw Atelier Nobel in Spijkenisse

Opdrachtgever

Atelier Ed Nobel

Jaar

2019

Locatie

Spijkenisse

Discipline

Architectuur

Kortgeleden is de bestemmingsplanprocedure doorlopen en de vergunning verleend voor de spectaculaire nieuwbouw van het goud- en zilveratelier Ed Nobel. Dit project is gelegen in het centrum van Spijkenisse. De markante locatie in het centrum van Spijkenisse maakt onderdeel uit van het nieuwe centrumplan rondom de historische kerk, de Boekenberg en de omliggende nieuwe woningbouw.

De archetypische uitwerking zoekt toenadering tot de architectuur van het centrumplan, maar ook tot de schaal van de woningbouw van de woonwijk achter het zogenaamde ‘Pleintje Versteeg’.

De schuin over elkaar geplaatste volumes presenteren zich naar diverse zijden van het Vredehofplein-Marrewijklaan en is direct zichtbaar in de lijn van de Voorstraat. De hoekverdraaiing van beide volumes wordt hierbij enerzijds bepaald door de omliggende wegenstructuur en anderzijds door de wandelroute vanaf de Voorstraat. Onder het spectaculaire overstek is de entree van het atelier gelegen.

Binnen is er sprake van een samenspel van volumes in verschillende hoogtes, waarbij een loopbrug de klantontvangstruimte bereikbaar maakt.

Het gebouw presenteert zich naar diverse zijden van het Vredehofplein en zichtbaar in de lijn van de Voorstraat. Onder het spectaculaire overstek is de entree van het atelier gelegen.
Voor het bouwplan is een ruimtelijke procedure doorlopen en is de vergunning reeds verleend.