JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

24 juni 2022

Ontwerp rietgedekte villa

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2022

In Vierpolders heeft HDK Architecten een luxe villa ontworpen. Gezien de ligging van deze woning in het buitengebied van Brielle waren er de nodige randvoorwaarden die aan het ontwerp werden gesteld. Met name het gebruik maken van een kap en de richting van de nok liggen ten grondslag aan de uiteindelijke verschijningsvorm.

De woning is opgebouwd uit twee hoofdvormen met een kenmerkende kap vorm. Deze twee delen worden aan elkaar gekoppeld met een lager bouwdeel waarin zich de entree bevindt. In de twee hoofdvormen zijn op de begane grond de leefruimten en op de verdieping de slaapkamers. Als vergunningvrije aanbouw is een derde bouwdeel toegevoegd.

Door de opbouw van de verschillende volumes is een interessante erf compositie ontstaan. Het ontwerp heeft een ingetogen uitstraling naar de zijde van de openbare weg. Aan de achterzijde is er een directe relatie met de tuin door het toepassen van grote schuifpuien. Hier lopen binnen en buiten visueel in elkaar over. Ruime terrassen en een zwembad maken het geheel af.