JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Regiokantoor Staatbosbeheer

Opdrachtgever

Staatbosbeheer

Jaar

2021

Aannemer

Aannemer: Bouwbedrijf Boogert
Werktuigbouwkundig installateur: Van Wijk Installaties
Elektra installatie: Schipper Electrotechniek

Oppervlakte

410 m2

Locatie

Bommenede, Zonnemaire

Discipline

Interieurarchitectuur

Typologie

Kantoor

Zonnemaire - De interne verbouwing van het regiokantoor van Staatsbosbeheer in Zonnemaire is gereed. Het inmiddels 20 jaar oude gebouw was oorspronkelijk ingedeeld als cellenkantoor. Een open plattegrond met werkeilanden en vergaderruimten biedt maximaal uitzicht op het omliggende weidse landschap van de Grevelingen. Direct bij binnenkomst is er overzicht in het kantoor en op het open water. Met nieuwe dubbele deuren wordt een maximale verbinding tussen binnen en buiten gelegd.

Een houten facilitaire kern biedt ruimte aan een wachtruimte (aanlandplek) met bankje, een keukenblok en een tweetal afgesloten belplekken. De kern loopt daarbij door in het plafond en geeft een warme uitstraling aan de ruimte. Het toegepaste tulpenhout past goed bij de natuurlijke sfeer die Staatsbosbeheer wilt uitstralen. Eyecatcher bij binnenkomst is de moswand met het logo van Staatbosbeheer.

Op diverse wanden benadrukken afbeeldingen op fotobehang de natuur in de directe omgeving van het regiokantoor. De vloerafwerking benadrukt de overgang tussen verkeersruimte en verblijfsgebied langs de gevel. De tinten van de vloerafwerking sluiten aan bij de uitstraling van Staatsbosbeheer in de zuidwestelijke delta. Een moswand is de eye-catcher bij de hoofdentree.

De ingetogen kleurstelling van wit, grijs en blank aluminium geven een rustige werkomgeving voor de toekomstige medewerkers.