JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

24 oktober 2019

Nieuwe vrijstaande woning in historische buitenplaats

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2019

Locatie

Abbenbroek

Discipline

Architectuur

Typologie

Woonhuis

Abbenbroek - In de landschappelijke buitenplaats achter de dorpskerk hebben wij voor een particuliere opdrachtgever een woonhuis ontworpen. Grote glazen (schuif)puien geven een maximaal uitzicht op de openheid van het omliggende landschap.

Gezien de openbare toegankelijkheid van de buitenplaats, brengt een lange gemetselde wand een scheiding aan tussen openbaar en privé. Een smal kijkvenster in deze wand omkadert enerzijds het verre zicht op het landschap en biedt tevens zicht op de woningentree.

Het zadeldak wordt gedragen door zes houten gelamineerde spanten en dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van het woonhuis. De eenlaagse houten uitbouw brengt de compositie van het woonhuis (met kap) in evenwicht.

Aannemer: B.V.R. van Vliet & Rijsdijk
Constructeur: Sterk Adviesbureau