JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

4 april 2023

Transformatie bankgebouw Oostvoorne

Jaar

2023

Locatie

Oostvoorne

Discipline

Transformatie woningbouw

Typologie

Stedenbouw en Architectuur

Transformatie voormalig bankgebouw

Oostvoorne - Op het terrein van de voormalige Rabobank aan de Stationsweg is een plan voor herbestemming van bestaand vastgoed ontwikkeld. Het betreft hier een herbestemming van het bestaande kantoor tot meerdere verschillende woonvormen. Een groot deel van het bankgebouw zal dienst doen als gelijkvloerse appartementen. Aan de zijde van de Nieuweweg wordt een kantoorvleugel gesloopt om ruimte te maken voor vier grondgebonden patiowoningen. Deze vier patiowoningen gaan mee in het verkavelingsbeeld van de Nieuweweg. Er ontstaat een fijnmazige verdeling tussen gebouwen en groenzones.

Aan de zijde van de Stationsweg blijven er twee originele panden herkenbaar; een jaren ’30 woning (die in het verleden onderdeel uitmaakte van de bank) wordt gerenoveerd en krijgt zijn oorspronkelijk functie als woonhuis terug. Het bankgebouw krijgt een complete externe metamorfose en worden de verdiepingen aangepast tot gelijkvloerse appartementen.

Door deze ingreep ontstaat er aan de Stationsweg weer een lint van vrijstaande kleinschalige woongebouwen. Beide woongebouwen krijgen privé-buitenruimten in de vorm van tuinen.