JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

9 december 2021

Nieuwbouw clubgebouw TV Bernissepark

Opdrachtgever

Gemeente Nissewaard

Jaar

2021

Aannemer

Opdrachtgever: Gemeente Nissewaard
Directie: Brink
Constructeur: Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies
Adviseur Tennisbanen: Kybys Ingenieurs en adviseurs
Adviseur Installaties: Modus Ingenieurs

Aannemer: Van Zanten Bouw
Werktuigbouwkundig installateur: Van Wijk bv / Hoppenbrouwers Techniek Goedereede
Elektrotechnisch installateur: Schipper Electro

(Sport)terreininrichting: Nootenboom Sport

 

Oppervlakte

250 m2

Locatie

Zuidland

Discipline

Architectuur

Typologie

Clubgebouw

Zuidland - Het ontwerp voor het nieuwe clubhuis van de Tennisvereniging Bernissepark is gemaakt door HDK Architecten. Door de fusie van twee verenigingen ontstond de vraag naar een nieuw clubhuis op een nieuwe locatie met voldoende mogelijkheden voor de huisvesting van de nieuwe club.

Het terrein waar de nieuwe tennisvereniging zal komen is gelegen tussen de Kerkweg en de Melkweg te Bernisse. Op deze locatie zijn nu al de voetbalvereniging en de korfbalbvereniging gehuisvest. Met de komst van de tennisvereniging zal er een clustering van sportaccomodaties gerealiseerd gaan worden. De nieuwe tennisvereniging komt aan de zuidzijde van het gehele complex. Aan de zijde van de Melkweg zal er, achter een groenwal, een kleine parkeergelegenheid komen. Ook fietsers en voetgangers komen via de Melkweg het terrein op.

Het ontwerp voor het clubgebouw is opgebouwd uit een paar elementen. Kenmerkend voor het ontwerp is een lange metselwerk wand en met daarboven het vlakke dak. De wand en het dak zijn van elkaar losgehouden door een strook met een afwerking van vertikale houten delen. Deze laatste afwerking loopt ook door naar binnen en vormt daarmee een herkenbaar volume. Aan de zijde van de tennisbanen zijn er in de gevel grote puien waardoor er van uit het clubhuis volledig zicht is op de banen, wat nog versterkt wordt doordat het gehele clubhuis verhoogd is aangelegd. Het hoogteverschil wordt overbrugd door een aantal treden en een hellingbaan bij de entree. De treden kunnen ook gebruikt worden als zitgelegenheid. Het eerder genoemde dak vormt rondom het clubhuis een overstek en aan de zuidzijde ontstaat een overdekt terras door het dak verder door te zetten. Door deze opzet van het gebouw vormt de lange metselwerk wand een afscherming tussen de woningen en de activiteiten in het clubgebouw.