JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Nieuwbouw GMB Leidingtechnieken BV te Berkel en Rodenrijs

Opdrachtgever

GMB Onroerend Goed BV

Jaar

2023

Aannemer

Opdrachtgever: GMB Leidingtechnieken BV
Ontwerp: HDK architecten bna bni bnsp
Constructeur: WSP
Aannemer: De Vries en Verburg Bouw BV
Totaalinstallateur: DWT Groep BV
Inrichting buitengebied: Hollands Groen BV

Oppervlakte

4.000 m2

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Discipline

Architectuur

Typologie

Kantoor en Bedrijfsgebouw

Nieuwbouw GMB Leidingtechnieken BV te Berkel en Rodenrijs

Per 1 juni 2023 is het pand van GMB Leidingtechnieken (vh. GMB Rioleringstechnieken) operationeel. Het pand is gelegen op het hoekpunt van de Marconisingel en de Hertzstraat in Berkel en Rodenrijs. GMB Leidingtechnieken is deskundig op het gebied van riool- en leidingrenovatie, putrenovatie en inspectie. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden heeft GMB een omvangrijke vloot aan (vracht-)wagens.

De werkzaamheden voor dit project zijn uitgevoerd in samenwerking met een bouwteam. Duurzame afwegingen in alle fases van het bouwproces zijn daarbij leidend geweest. Duurzame keuzes zijn o.a. zichtbaar in de positionering van de bouwdelen rondom een omsloten middengebied en materialisatie van de bouwdelen. HDK architecten heeft de ontwerp- en bouwfasen en de vergunningsaanvragen verzorgd voor de reguliere WABO-aanvragen (bouw- en inritvergunning) en de AIM-melding.

Nieuwbouw
De nieuwe locatie omvat twee bouwdelen en huisvest een kantoorgebouw met werkplaats en stallingsgarage voor het materieel en een opslagloods voor linerkisten in het tweede gebouw.

Het omsloten binnengebied biedt ruimte aan laden- en lossen en de rangeermogelijkheden van de vrachtwagens. Beide bouwdelen bufferen eventuele  overlast voor de omgeving. De ontsluiting van het terrein vindt plaats vanaf de Hertzstraat.

Langs de buitenzijde van het kavel bevinden zich de representatieve gevels. Langs de Marconisingel uit zich dit in een gedifferentieerde gevel van gevelbeplating, houten delen en veel glas. Langs de zijde van de opslagloods is een gedeelte van het gebouw opgenomen in een groen talud. Zowel het hout als de zachte groene rand passen bij het duurzame karakter van het bouwplan.

Duurzaamheid
GMB wil de komende jaren inzetten op duurzaamheid: zowel van haar bedrijfsvoering, maar ook voor wat betreft de nieuwbouw van het bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs.

Deze duurzaamheid is op diverse wijzen meegenomen in het bouwplan: stedenbouwkundig door de positionering van de bouwdelen, architectonisch door het clusteren van programma in één bouwdeel voor kantoor en loods en qua materialisatie door de toepassing van duurzame materialen (als bamboe) en een groene inpassing van de loods. Hierbij biedt het talud ruimte aan ecologie en een gevarieerde groene inplanting.

Plangegevens
De bebouwing bestaat uit ca. 800 m² kantooroppervlakte, ca. 2.250 m² stallingsgarage met werkplaats en ca. 800 m² opslagloods.