JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

26 april 2022

Nieuwbouw GMB Rioleringstechnieken

Opdrachtgever

GMB Onroerend Goed BV

Jaar

2022

Aannemer

Aannemer: De Vries en Verburg Bouw BV
Constructeur: WSP
Totaalinstallateur: DWT Groep BV

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Discipline

Architectuur

Typologie

Kantoor en Bedrijfsgebouw

GMB Rioleringstechnieken BV te Berkel en Rodenrijs

In 2022 zal GMB Rioleringstechnieken verhuizen van Zoetermeer naar Berkel en Rodenrijs; een nieuw onderkomen voor kantoorpersoneel, de stallingsgarage voor de vloot en de opslag van materiaal.

De nieuwbouw is gelegen op het bedrijventerrein Oudeland te Berkel en Rodenrijs, op een geheel vrij liggend kavel van 12.460 m². Het programma is opgedeeld in twee bouwdelen. Het grootste bouwdeel omvat een kantoorgebouw met werkplaats en stallingsgarage voor het materieel. Het tweede gebouw is een opslagloods voor linerkisten. Beide bouwdelen zijn uit elkaar geplaatst, op de zijkanten van het bouwkavel. Het omsloten binnengebied biedt ruimte aan laden- en lossen en de rangeermogelijkheden van de vrachtwagens. Beide bouwdelen bufferen de overlast voor de omgeving. De ontsluiting van het terrein vindt plaats vanaf de Hertzstraat.
Langs de buitenzijde van het kavel bevinden zich de representatieve gevels. Langs de Marconisingel uit zich dit in een gedifferentieerde gevel van gevelbeplating, houten delen en veel glas. Langs de zijde van de opslagloods is een gedeelte van het gebouw opgenomen in een groen talud. Zowel het hout als de zachte groene rand passen bij het duurzame karakter van het bouwplan.

Duurzaamheid
GMB wil de komende jaren inzetten op duurzaamheid: zowel van haar bedrijfsvoering, maar ook voor wat betreft de nieuwbouw van het bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs.
Deze duurzaamheid is op diverse wijzen meegenomen in het bouwplan: stedenbouwkundig door de positionering van de bouwdelen, architectonisch door het clusteren van programma in één bouwdeel voor kantoor en loods en qua materialisatie door de toepassing van duurzame materialen (als bamboe) en een groene inpassing van de loods. Hierbij biedt het talud ruimte aan ecologie en een gevarieerde groene inplanting.

Plangegevens
De bebouwing bestaat uit ca. 800 m² kantooroppervlakte, ca. 2.250 m² stallingsgarage met werkplaats en ca. 800 m² opslagloods.
Voor het bouwplan is half februari 2022 een bouwvergunning verleend. De uitvoering is in volle voorbereiding en start rond het derde kwartaal van dit jaar.