JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

8 november 2021

Nieuwbouw woonhuis Werkhoven

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2021

Aannemer

Aannemer: HMN Bouw
Constructeur: IBT
Werktuigbouwkundig installateur: DBI-Techniek
Elektrotechnisch installateur: Huussen Elektro

Oppervlakte

150 m2

Locatie

Werkhoven

Discipline

Architectuur

Typologie

Woonhuis

Werkhoven - In de polders aan de Achterdijk is de bouw gestart. Het betreft een eengezinswoning met een aangebouwd volume dat dienst doet als berging annex garage. De woning is in eerste instantie opgezet in een traditioneel bouwsysteem met gemetselde spouwmuren, gemetselde binnenwanden en een kapconstructie met dak elementen. Gaandeweg het ontwerpproces is er besloten om de woning te maken met houten constructiepanelen. Ook wel bekend als Cross Laminated Timber, kortweg CLT. Alle gevels, binnenwanden en daken worden met dit systeem uitgevoerd.

Deze houten constructie wordt in z’n geheel geprefabriceerd en op de bouwlocatie als een grote legpuzzel in elkaar gezet. Nadat het CLT is opgebouwd worden de gevels en daken verder afgewerkt. Op de gevels komt een combinatie van Zweeds Rabat geveldelen en verticale composiet stroken.

Naar de Achterdijk toe heeft de woning een gesloten karakter om een goede geluidsisolatie te krijgen. Naar het weiland toe heeft de woonkamer daarentegen een grote glazen pui over de gehele breedte van de woning en tot in de nok.