JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

10 januari 2024

Verleende vergunning voor de facelift van een polderwoning

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2024

Locatie

Rockanje

Rockanje - Aan de Strypsedijk te Rockanje krijgt een bestaand woonhuis een facelift. Het huidige woonhuis oogt door een asymmetrische kapconstructie en de vele aanbouwen enigszins uit balans.

Een nieuwe, hogere, symmetrische kapvorm biedt op de verdieping meer woonruimte, waarbij een centrale traphal met vide de woningentree meer cachet geeft. Een houten spantconstructie geeft het woonhuis een agrarische uitstraling. De vernieuwde bovenbouw van verdiepingsvloer en kap zal worden uitgevoerd in een steelframe constructie.

Naast een herinrichting van de vleugel met slaapvertrekken wordt ook een veranda toegevoegd aan het woonhuis. Aan de achterzijde is er maximaal uitzicht op het weidse landschap.