JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

8 mei 2023

Voorweg Oostvoorne

Jaar

2023

Locatie

Oostvoorne

Discipline

Architectuur

Typologie

Transformatie, woningbouw

Oostvoorne - Voor het voormalige winkelpand aan de Voorweg 1-3 is een plan ontwikkeld om het leegstaande winkelpand te transformeren naar woningen. De haalbaarheid van dit plan is gelegen in het feit dat aan het bestaande casco niets veranderd en het bebouwde oppervlakte niet toe neemt. Binnen de bestaande structuur is er de mogelijkheid om 3 appartementen inclusief eigen berging te realiseren.

Op de begane grond komen twee appartementen. De entree tot deze appartementen is gelegen aan de Voorweg en beide appartementen hebben een eigen buitenruimte. Het derde appartement ligt op de verdieping en past binnen de huidige contouren van het bestaande pand. De entree tot dit appartement is bereikbaar vanaf de Goudhoekweg.

Door het gevelvlak, zowel op de verdieping als op de begane grond, iets naar buiten te bouwen wordt er een fijnmazige geleding van de bouwdelen gerealiseerd. De twee bestaande balkons komen te vervallen en als buitenruimte krijgt het appartement op de verdieping een riant dakterras.