JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

14 woningen Krommedijk te Zuidland

Jaar

2010

Aannemer

Allure bouw

Locatie

Zuidland

Discipline

Stedenbouw, Architectuur

Typologie

Woongebouw

LANDELIJK WONEN NABIJ DE DORPSKERN VAN ZUIDLAND
Op een schitterende locatie - het grensgebied tussen de dorpskern van Zuidland en het open landschap ten zuiden daarvan - wordt een bijzonder woningbouwproject gerealiseerd. Naast het punt waar de dorpse
Molendijk en de landelijke Krommedijk samenkomen bij de historische molen De Arend wordt een kleinschalig wijkje gebouwd van in totaal elf woningen.


Het centrale deel van het plan Krommedijk wordt gevormd door een hofje met acht luxe appartementen, vier op de
begane grond en vier op de eerste woonlaag. Aan weerszijden wordt dit complex gefl ankeerd door enkele ruime twee-onder-één-kap woningen. Daartussen zijn de twee ontsluitingswegen gepland. Voor de appartementen, die aan de voorzijde zijn voorzien van grote balkons op het zuiden, komt een fraaie waterpartij met veel groen.

Men heeft aan die zijde ook vrij uitzicht over het aangrenzende weidegebied in zuidelijke richting. Aan de noordzijde,
de achterkant van het complex, worden privé parkeerplaatsen gesitueerd op een afsluitbaar terrein. De noordzijde grenst aan een bedrijventerrein met in de toekomst een woningbouwbestemming.


De woningen aan de Krommedijk dienen volgens wettelijke bepalingen beneden het niveau van de onderzijde van de molenwieken te blijven. Daardoor wordt het dorpse karakter van de nieuwe wijk geaccentueerd en past het plan perfect in het beeld van de oude dorpskern van Zuidland.