JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Clubgebouw Tennisvereniging Bernissepark

Opdrachtgever

Gemeente Nissewaard

Jaar

2022

Aannemer

Opdrachtgever: Gemeente Nissewaard
Directie: Brink
Constructeur: Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies
Adviseur Tennisbanen: Kybys Ingenieurs en adviseurs
Adviseur Installaties: Modus Ingenieurs

Aannemer: Van Zanten Bouw
Werktuigbouwkundig installateur: Van Wijk bv / Hoppenbrouwers Techniek Goedereede
Elektrotechnisch installateur: Schipper Electro

(Sport)terreininrichting: Nootenboom Sport

 

Locatie

Zuidland

Discipline

Architectuur

Typologie

Clubgebouw

Clubgebouw Tennisvereniging Bernissepark

De bouw van het clubgebouw van T.V. Bernissepark is voltooid en het pand is in gebruik genomen door de tennisvereniging.

Het ontwerp van het clubgebouw is opgebouwd uit 4 kenmerkende elementen; een lange metselwerk wand, een houten volume, een glazen volume en dat samen onder één groot horizontaal dak.

De gemetselde muur vormt de ruggengraat van het gebouw en is de visuele scheiding tussen de woonwijk aan de Melkweg en de tennisbanen. Tegen deze wand is een houten volume geplaatst. Dit meer gesloten element biedt ruimte aan onder andere de kleedruimten, toiletten en keuken. Het houten volume staat deels in de kantine. Hier is er in het houten element een uitsparing gemaakt waar de bar is geplaatst.

Aan de zijde van de tennisbanen en terrassen is er een transparant glazen volume ontworpen met de kantine en bestuurskamer. Door de grote openheid van het glazen volume is er vanuit de kantine zicht op het aanliggende terras en alle tennis- en padelbanen.

Het gehele clubgebouw is 45 centimeter boven het omliggende terrein aangelegd. Dit geeft een nog betere positie ten opzichte van het tennispark. Door de verhoogde aanleg zijn de randen van het terras tevens als zitbanken te gebruiken.

Het grote dak geeft een horizontaal karakter aan het ontwerp. Aan de kopse zijden van het gebouw steekt het dak uit buiten de plattegrond van het clubgebouw. Hierdoor is er aan de ene kant een overdekte entree en aan de andere kant een ruim overdekt terras.

Bij de entree van het gebouw is als accent een witte wand gemaakt met daarop het logo en de naam van de vereniging; TV Bernissepark.