JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Nieuwbouw Enigma/Geerdink te Vierpolders

Opdrachtgever

Enigma Nederland BV

Jaar

2018

Oppervlakte

3.500 m2

Locatie

Vierpolders

Discipline

Architectuur

Typologie

Bedrijfsgebouw

Op het nieuwe bedrijventerrein Seggelant II in Vierpolders staat het nieuwe kantoor met bedrijfsruimte voor Enigma Nederland BV. Het gebouw heeft een omvang van ca. 1.000 m2 BVO kantoor en 2.500 m2 BVO bedrijfshal

Het gebouw bestaat uit een begane grond met twee verdiepingen. Via het oplopende maaiveld gaat een brede trap naar de eerste etage (de beletage) van het kantoor. 

De begane grond, die hierdoor half verdiept lijkt te liggen, omhelst naast een kantine ook de personeelsentree.

De achterliggende bedrijfshal, met een lengte van ca. 70 meter lang, is over de volledige lengte voorzien van 9 overheaddeuren.

Het bedrijfsgebouw heeft een nul-op-de-meter status. Dit houdt in dat er, middels 192 zonnepanelen op het dakvlak, geen energie van het net zal worden gebruikt. Het kantoor is voorzien van een centraal gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Voor de kantoorfunctie wordt het gebouw uitgerust met hoge isolatiewaarde voor de gevelelementen. Zo is de volledig glazen voorgevel voorzien van tripleglas en aluminium lamellen. Hierdoor ontstaat er een enorme warmtereductie voor invallend zonlicht.