JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

29 september 2014

'Superfarm' vergaderzaal bij Farm Frites

Opdrachtgever

Farm Frites Oudenhoorn

Jaar

2014

Aannemer

van Weenen Bouwbedrijf

Locatie

Oudenhoorn

Discipline

Interieur

De home-office is inmiddels een gevestigd begrip; het kantoor met huiselijke kenmerken om een ontspannen en productieve omgeving te genereren. De Farm-office daarentegen is een uniek kenmerk voor het hoofdkantoor van de Farm Frites, dat doelbewust en al sinds lange tijd wordt ingezet als bedrijfskenmerk. Het pand ademt de boerderijachtige sfeer uit om de bedrijfsnaam te onderstrepen en aan te geven dat de frieten een duidelijk agrarische herkomst hebben.

Maar ook boerderijen gaan met hun tijd mee. Zo ook de ’Superfarm’. Deze grote vergaderzaal, in de nok van de kop van de boerderij, heeft lange tijd geen vernieuwing gekend. De uitstraling was niet meer representatief voor het bedrijf en dat is cruciaal voor de belangrijkste ontvangstruimte.

De ruimte diende een eigentijds karakter te krijgen, zonder de waarde van de nostalgische boerderij te verliezen. Een heldere programmatische invulling van de ruimte geeft een frisse kijk en helpt verrommeling tegen te gaan. De knieschotten zijn ingezet om aan beide zijden lange gesloten kasten te maken. Een blad op de kasten geeft ruimte voor het uitstallen van nieuwe producten en de bereiding daarvan.

Een mix van moderne en traditionele verwerkingen is ingezet om deze klus te klaren. De kasten zijn afgewerkt met traditionele eiken deuren voorzien van gesmede gehengen.
Het plafond daarentegen is afgewerkt met een moderne geperforeerde gipsplaat om de ruimte-akoestiek te verbeteren. Moderne presentatie middelen zoals een beamer zijn zoveel mogelijk weggewerkt in de wanden.

Voor de verlichting is nadrukkelijk gekozen voor de combinatie van een traditioneel type met een moderne uitwerking. De kleine schemerlampen verzorgen de algemene verlichting en geven een warme doch moderne uitstraling.
Als verlichting 'special' is er gezocht naar een authentiek voorwerp dat voor de Farm Frites veel betekenis heeft. Een aardappelrooier uit 1954 is gerestaureerd en als enorme kroonluchter afgehangen aan het plafond boven de spreektafel. Dit unieke element is kenmerkend voor de 'Superfarm' en de Farm Frites in het algemeen.