JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Woninguitbreiding Rockanje

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2015

Aannemer

Hoofdaannemer:

Aannemersbedrijf De Bruijne BV

 

Werktuigbouwkundig installateur:

Installatiebedrijf Meuleman

 

Elektra installateur:

Elektro Vermeulen

 

Tuinaanleg:

Quack Hoveniers

 

Oppervlakte

480 m2 m2

Locatie

Rockanje

Discipline

Architectuur

Typologie

woonhuis, villa

Een reeds bestaand woonhuis (daterend uit 1911) heeft met deze uitbreiding een verdubbeling van het woonoppervlakte gekregen. De gevel is letterlijk twee keer zo groot geworden en heeft een volledig vernieuwe uitstraling richting de Molendijk in Rockanje.


Het huis is volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Uitgangspunt bij het ontwerp is om de knusse hoekjes in het interieur en de karakteristieke architectuur te behouden en waar mogelijk zelfs te versterken. In de vormgeving van de uitbreiding zochten we niet, zoals vaak gebeurt, het contrast door gebruik te maken van moderne architectuur, maar sloten bewust aan bij de architectuur van de woning. Oud en nieuw versmelten zo tot één harmonieus geheel.

De aangesloten nieuwbouw omvat nieuwe woonruimte, waaronder een woon- en zitkamer. Centraal in de woonplattegrond zijn staat een gemetselde schoorsteen. Deze schoorsteen herbergt meerdere haarden, oa een buitenhaard onder de ruime veranda. 

Ook wordt het reeds bestaande woonhuis heringedeeld. Met nieuwe sparingen, doorlopen en dubbele deuren wordt een enfilade aangelegd, waardoor de voormalig hoofdentree van de woning weer kan worden gebruikt.